Prajitura Revani

de Bunica in Prajituri, 16 Mar 2012 | 10686 vizualizari

 

Revani este o prajitura delicioasa. Am mancat in Turcia si acum am gasit-o in revista "Dulciuri pentru toti."

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500ml. iaurt
  • 450 g. gris
  • 50g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200g. zahar
  • 125 g, unt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 50g. miez ras de nuca de cocos 
  • Siropul
  • 125 ml. apa
  • 125 ml. zahar 
  • sucul de la 2 lamai
  • Ornare
  • nuca de cocos, nuci pisate, alune, dupa plac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani:

Amestecam grisul cu faina si praful de copt.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu gris si 1 lingura iaurt.

La sfarsit adugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Albusurile se amesteca prin rasturnare cu lingura de jos in sus usor.

Luam o forma de 30/40 cm.,o ungem cu grasime si o tapetam cu nuca de cocos.

Se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-45 min.

Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura se taie in tava cand s-a racit.

Fierbem ingredientele pentru sirop si cand incepe sa se ingoase il turnam cald peste prajitura. Se persara naca macinata sua nuca de cocos si mai punem prajitura la pentru 5 minute la coptor.

Prajitura se serveste rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Revani 152078
retete culinare - Prajitura Revani 152079
retete culinare - Prajitura Revani 152081
retete culinare - Prajitura Revani 152084
retete culinare - Prajitura Revani 152085

COMENTARII (30)

iri_iri 1

16.03.2012, 23:27

gust si eu un pic

cornelia16_2002 1

16.08.2012, 08:30

eu am facut-o de Sfanta Marie. e foarte gustoasa. am pus chiar 200 ml apa si lamaia si nu a fost deloc mult ca a absorbit-o prajitura si a ramas moale. merita puse cele doua lamii care ii dau gustul dulce-0 acrisor. SUPER

Bunica 1

16.08.2012, 10:51

Ma bucur ca ti-a placut, Cornelia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29