Prajitura Revani cu afine

de Sim0na in Prajituri, 12 Dec 2015 | 508 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: http://merisor67.blogspot.ro/2013/10/prajitura-revani-cu-mure.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml ulei
  • 330 ml iaurt cu afine
  • 180 g faina
  • 330 g gris
  • coaja rasa lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • afine din dulceata
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta vanilie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani cu afine:

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat treptat uleiul si iaurtul. Am dat mixerul de-oparte si am luat un tel in forma de para, incorporand usor praful de copt cernut impreuna cu faina, coaja rasa de lamaie, grisul si la urma afinele din dulceata, lasate la scurs in prealabil.

Compozitia am pus-o intr-o tava (26/38) unsa cu ulei. Deasupora aluatului am mai pus cateva linguri de afine din dulceata, apoi am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora la 1800C, sau pana trece testul scobitorii, oricum minim 40 minute.

Cand prajitura s-a copt frumos, am scos-o din cuptor si am lasat prajitura sa se racesca in camara.

Intre timp am pregatit siropul din ingredientele date, lasandu-l si pe acesta sa se raceasca.

Am portionat prajitura rece, am turnat siropul, si am mai lasat cateva ore sa-si absoraba bine siropul.

O prajitura absolut delicioasa!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Revani cu afine 416592
retete culinare - Prajitura Revani cu afine 416594
retete culinare - Prajitura Revani cu afine 416595
retete culinare - Prajitura Revani cu afine 416596

COMENTARII (11)

Camelya 1

12.12.2015, 21:34

Super prajiturica

diaconta 1

12.12.2015, 21:49

Ce bunatate o fi fost

Gicuta69 1

14.12.2015, 09:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29