Prajitura Revani cu mure

de Merisor in Prajituri, 7 Aug 2013 | 7015 vizualizari

 

Mi-am amintit ca salvasem la favorite aceasta prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.
Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.
Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un efect neasteptat. mai sunt cateva bucatele de pe la colturi, restul a devenit istorie deja.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse

Pentru sirop:

  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani cu mure:

Paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala. 

TIPS-URI

1

Pentru cine prefera prajiturile foarte dulci, la sirop se poate dubla cantitatea de zahar.

2

Se poate pudra cu nuca, migdale sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani cu mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani