Prajitura Roxana

de reisnaor_2006 in Prajituri, 21 Dec 2014 | 1963 vizualizari

 

Rapida si usoara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 lg de ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 1 Creme Ole cu gust de vanilie
  • 300 ml de lapte
  • Ornat:
  • 1 compot de ananas
  • 150 ml frisca Meggle
  • 3 picuri de colorant alimentar rosu
  • Ptr insiropat:
  • zeama de la compotul de ananas
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Roxana:

Pregateşti blatul aşa: Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se întareşte. Adaugi uşor galbenuşurile pana se încorporeaza, pui apoi o lingura de ulei şi faina. Aromezi cu esenţa de vanilie şi coaja rasa de lamaie.

Tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia si lasam la cuptor la 200 de grade 10 minute.

Intr-un vas punem 300 ml de lapte rece,continutul plicului de creme Ole si mixam pana are o consistenta groasa.Cand blatul este facut si racit il insiropam cu zeama de la compotul de ananas si punem crema deasupra.Feliile de ananas le repartizam pe crema si deasupra ornam cu frisca batuta cu o lingura de zahar si colorantul alimentar. Se tine la rece 10 minute.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

se pot pune orice fel de fructe va plac

2

puteti dubla cantitatile ptr un blat mai inalt.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Roxana-0
Prajitura Roxana-1
Prajitura Roxana-2
Prajitura Roxana-3
Prajitura Roxana-4
Prajitura Roxana-5
Prajitura Roxana-6
Prajitura Roxana-7
Prajitura Roxana-8
Prajitura Roxana-9
Prajitura Roxana-10
Prajitura Roxana-11
Prajitura Roxana-12
Prajitura Roxana-13
Prajitura Roxana-14

COMENTARII (14)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

21.12.2014, 19:34

Foarte bună

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

21.12.2014, 20:26

Rocsi

Rocsi 1

21.12.2014, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!