Prajitura ROZ

de diaconta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 14630 vizualizari

 

O prajiturica colorata in roz si absolut delicioasa.E reteta prajiturii Krem a la Krem putin modificata.Din pricina pofticiosilor am fost nevoita s-o tai mai repede decat ar fi fost cazul.Nu faceti ca mine,e pacat s-o stricati.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crema Ole cu gust de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare

Crema:

  • 1 plic Crema Ole cu gust de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • afine

Glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

Pentru decor suplimentar am folosit 1 plic de Glazura Duo de la Dr.Oetker

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ROZ:

Blatul:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.

Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si amestecam cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Crema cu gust de capsuni are o culoare roz,de aceea si blatul are o nuanta de roz.

Crema:

Amestecam frisca cu laptele si Crema Ole de vanilie si mixam pana se obtine o spuma consistenta.

Glazura:

Zaharul se amesteca cu cele 3 linguri de apa,se pune pe foc sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Se ia de pe foc se pune o lingura de rom,untul si ciocolata taiate bucatele.Se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata.Daca e nevoie se mai pune putin pe foc.

Glazura se lasa sa se raceasca.Va trebui sa se ingroase suficient de mult pentru a putea fi pusa pe prajitura.

Asamblare:

Peste blatul racit se pune crema de vanilie.Eu am presarat si niste bobite de afine.

Apoi se pune glazura cate o lingura,incepand de la mijlocul prajiturii.

Se lasa la frigider.E o glazura care se intareste destul de incet.

Deasupra am mai pus o glazura Duo de la Dr.Oetker.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura ROZ 70385
retete culinare - Prajitura ROZ 70386
retete culinare - Prajitura ROZ 70387
retete culinare - Prajitura ROZ 70388

COMENTARII (52)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:42

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:03

miam miam

diaconta 1

22.02.2011, 19:14

Ligia,nu a fost tare aspectuasa,dar a fost gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55