Prajitura roz

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 3 Noi 2012 | 3495 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 375 g zahar
  • 5-6 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)

Ingrediente crema:

  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 nuca de cocos roz
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura estenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 120 ml zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz:

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine.   Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)    

Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.      

Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml). Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul.Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura roz 186070
retete culinare - Prajitura roz 186071
retete culinare - Prajitura roz 186072
retete culinare - Prajitura roz 186073
retete culinare - Prajitura roz 186074
retete culinare - Prajitura roz 186075

COMENTARII (20)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:47

Valclaudia 1

24.06.2013, 15:07

e roz si atat de imbietoare!!

dariadeea 1

24.06.2013, 17:12

la cum arata cred ca e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55