Prajitura roz

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 3 Noi 2012 | 9427 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 375 g zahar
  • 5-6 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)

Ingrediente crema:

  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 nuca de cocos roz
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura estenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 120 ml zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz:

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine.   Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)    

Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.      

Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml). Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul.Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura roz