Prajitura roz

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Noi 2016 | 3067 vizualizari

 

E cu zmeura, deci a devenit un pic roz.....restul e cu ce am avut la indemana, mama o sa zica ca iar m-am complicat, ea a vrut o prajitura simpla sa o duca undeva.....la mine simplu e prea complicat.....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 60 g unt cu 70% grasime
  • 2 linguri cacao, nu pline
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 300 g ciocolata alba Schogetten
  • 290 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 40 g unt moale
  • 4 foi de gelatina
  • 200 g zmeura - oprim cca 35 de zmeurici pentru ornat
  • Decor
  • zmeura
  • ciocolata neagra topita
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz:

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful de copt, faina si cacaoa si am omogenizat, la final am incorporat albusul batut spuma tare, avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava deja pregatita, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 175-180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca. cat timp  se raceste pregatim crema.

Crema: Asezam pe foc o cratita cu apa, peste care punem un castron de inox, grija ca apa de sub castron sa nu atinga castronul. Punem ciocolata si o lasam sa se topeasca. Separat punem gelatina la hidratat cu apa rece. cand ciocolata este topita adaugam untul moale si omogenizam, tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine de apa, amestecam repede sa se incorporeze bine. Se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei cat timp batem frisca. Cand ciocolata s-a racorit suficient cat sa nu se taie frisca, incorporam frisca cu miscari lente. Apoi adaugam zmeura , nu intreaga, bucatele mici si omogenizam.

Asamblare: Tava in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara asezam blatul apoi intindem crema si uniformizam, ornam cu zmeura cam cate bucatele ne-am gandit sa iasa din aceasta prajitura, mi-au iesit 35 bucati potrivite. Lasam pret de 1 ora la frigider apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura, Apoi glazuram cu ciocolata topita fiecare prajitura in parte. Lasam la rece pana se intareste si ciocolata si e buna de mancat...Eu iubesc zmeura si chiar pot sa zic ca-i delicioasa prajitura, voi puteti sa ziceti ce vreti, ca n-am de unde sa va dau...curierii sunt mancaciosi si nu ma incred in ei sa va trimit....:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lau 1

04.11.2016, 19:41

mai ai o bucatica si pentru mine

Catalina L 1

04.11.2016, 21:28

ce-mi place, o pun la favorite

mihaelar63 1

05.11.2016, 10:39

Buna-i rozosina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura roz