Prajitura roz cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de apa,
  • 8 linguri de ulei,
  • 200 gr zahar,
  • 360 gr faina,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • 1 praf de copt.

Crema:

  • 1 l lapte,
  • 3 plicuri budinca de vanilie,
  • 15 linguri de zahar,
  • 300 ml frisca,
  • 400 gr cirese fara samburi(eu am avut congelate)

Jeleu:

  • 20 gr gelatina,
  • 200 gr cirese fara samburi,
  • 200 gr zahar,
  • 300 ml must de struguri negri(ciresele de la congelator iar mustul l-am oprit din fierbere in toamna cand am facut vin si l-am pastrat la frigider
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz cu cirese:

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus.
Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si praful de copt.

Blatul se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt 40 min.

Dupa ce s-a copt,se scoate din tava,se lasa la rece,apoi se sectioneaza pe jumatate.
Crema:Budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.Cand este rece,se mixeaza 2-3 min,se adauga frisca si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa.
Ciresele(intrega cantitate-600 gr) se pun la fiert cu mustul si zaharul 10 min. Se scot o parte(400 gr) iar restul se lasa in must si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de must si apoi se adauga in mustul caldut.

Peste prima foaie punem crema peste care care asezam ciresele scurse bine si racite.

Punem a doua foaie peste care punem compozitia de must care este aproape rece.

lasam sa se racesca complet si jeleul sa se inchege bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bunica 1

28.02.2013, 12:28

A mai ramas o bucatica?

Rocsi 1

28.02.2013, 13:59

Iau si eu o bucatica e foarte buna

Veronica22 1

28.02.2013, 21:59

Am dus la lucru si mi-am provocat colegii.A mai trebuit sa le fac si lor.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese (Reteta Video)