Prajitura Rudy

de laura_n in Prajituri, 25 Aug 2013 | 48107 vizualizari

 

Cu ocazia botezului micutului Denis, am facut cateva prajituri. Una dintre ele se numeste Rudy si am gasit reteta la Mirela (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rudy-18054.html). O prajitura tare buna care a disparut rapid de pe masa!
Multumesc Mirela! >:d<

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g indulcitor xilitol
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao

pt umplutura :

  • 750 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g indulcitor xilitol
  • nuca de cocos rasa pt ornat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.

I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema. 

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri. 

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.

Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza. 

Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.

Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa! 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 37 lei

2

cred ca ar merge bine si putina scortisoara in aluat, sau stafide in compozitia de branza, in cazul in care nu folosim nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1
Prajitura Rudy-2
Prajitura Rudy-3
Prajitura Rudy-4
Prajitura Rudy-5
Prajitura Rudy-6
Prajitura Rudy-7
Prajitura Rudy-8
Prajitura Rudy-9

COMENTARII (56)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

24.03.2014, 19:36

RoxannaAnnamaria

RoxannaAnnamaria 1

25.02.2015, 14:48

hmmm,ce bine arata trebuie incercata
in loc de indulcitorul xilitol ce se poate pune,sau se poate si fara?

laura_n

laura_n 1

26.02.2015, 15:25

Roxana, poti folosi zahar in aceeasi cantitate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!