Prajitura Rudy

de La Ancuta in Prajituri, 27 Ian 2014 | 25720 vizualizari

 

De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. Cu ocazia intalnirii de
vis a Bucatarasilor am gustat aceasta delicioasa prajitura, facuta de mainile pricepute ale unui minunat om, cu suflet mare. Multumesc draga Ruxy.
Eu am folosit urda, in locul branzei de vaci, pentru ca aveam o bucata mare de urda, care astepta sa se transforme in ceva dulce si bun :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 900 g urda
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.

Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator 10 minute.

Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari.
Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.
Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat. Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute.

Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy 294040
retete culinare - Prajitura Rudy 294041
retete culinare - Prajitura Rudy 294042
retete culinare - Prajitura Rudy 294043
retete culinare - Prajitura Rudy 294044

COMENTARII (53)

Ubulika 1

30.01.2014, 10:28

super

La Ancuta 1

30.01.2014, 11:48

Multumesc

diaconta 1

30.01.2014, 22:53

cum poate sa arate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D