Prajitura Rudy

de deyutzky in Prajituri, 30 Noi 2014 | 31564 vizualizari

 

O bunatateeeeee. M-am inspirat de la LaANcuta (postavaru). Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema de branza:
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 2 fiole esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat:

Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt.

Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. La inceput se poate sa vi se para prea sfaramicios, dar continuati sa framantati pana cand untul se incorporeaza bine in faina.

Impartim aluatul in 2 parti egale, apoi le facem sub forma de bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator pentru 10 minute.

Crema:

Mixam branza cu zaharul si ouale, iar la sfarsit adaugam si esenta de vanilie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem o bila de aluat si o dam pe razatoarea mare direct in tava. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.

Punem crema peste aluatul din tava si deasupra radem si cea de a 2-a bila de aluat.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 40 de minute.

Lasam la racit apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy 354531
retete culinare - Prajitura Rudy 354532
retete culinare - Prajitura Rudy 354533
retete culinare - Prajitura Rudy 354534
retete culinare - Prajitura Rudy 354535
retete culinare - Prajitura Rudy 354536
retete culinare - Prajitura Rudy 354537
retete culinare - Prajitura Rudy 354538
retete culinare - Prajitura Rudy 354539
retete culinare - Prajitura Rudy 354540
retete culinare - Prajitura Rudy 354541

COMENTARII (29)

Criss 1

31.01.2015, 06:04

Foarte buna

mihaelar63 1

31.01.2015, 14:54

reteta clasica dar foarte buna !!!

Panacris 1

02.02.2015, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59