Prajitura Rudy

de claudiaO in Prajituri, 2 Dec 2014 | 3027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putina apa/lapte pt framanat
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • coaja de la o jumate de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la congelator.

Cat sta coca la congelator ne ocupam de crema de branza: batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, restul il frecam cu galbenusurile. Punem branza de vaci intrun castron si amestecam cu galbenusurile, adaugam grisul, coaja de lamaie, vanilia si la final puenm albusurile spuma , amestecand de sus in jos.

Incepem asalbalarea: luam prima gramajoara de aluat, care s-a intarit deja suficient in congelator si o razum pe razatoarea mare direct in tava in care vom coace prajitura, formand un blat. Peste carliontii formati rasturnam crema de branza,iar deasupra razuim cel de al doilea bulgaras de aluat.

Dam la cuptorul incalzit in prealabil pt cca 40 de minute- ca sa fim siguri facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt o pudram putin cu zahar farin.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rudy-0
Prajitura Rudy-1

COMENTARII (9)

Rocsi 1

02.12.2014, 10:39

O prajitura ce merita pregatita, este prea buna!

Bya Ralu 1

02.12.2014, 12:18

buna

Bunica 1

02.12.2014, 16:47

O bunătate de prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04