Prăjitura Rudy

de diaconta in Prajituri, 7 Dec 2014 | 9179 vizualizari

 

O aveam demult pe listă,mai ales că-mi plac prăjiturile cu brânză,doar că nu s-a ivit ocazia.
Chiar şi azi,mama ar fi vrut ceva fără cacao sau poate o prăjitură cu mere.
Mă bucur că am încercat-o,chiar mi-a plăcut si este o reţetă foarte simplă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 400 g faina
  • 180 g zahar
  • 250 g margarina Rama mit Butter
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g brânza de vaci
  • 180 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 3 oua + 1 albus (ramas de la foi)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Rudy:

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura.

Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat galbenusul de ou,vanilia si coaja de lamâie.

Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt si cacaoa si am pus-o peste restul compozitiei.

Am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

La început veti avea impresia ca nu se aduna deloc si e foarte sfarâmacioasa,dar daca insistati veti obtine o masa compacta de aluat.

Am împartit aluatul în doua ,am învelit în folie si am pus la congelator cât am pregatit umplutura.

Am pus într-un vas brânza,zaharul,smântâna doua oua întregi si un albus,vanilia si coaja de lamâie si am mixat bine.

Cele doua albusuri ramase le-am batut spuma si le-am încorporat în crema de brânza.

Am pus hârtie de copt în tava de 22 x32 cm,am scos coca de la congelator si am razuit-o pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am distribuit pe toata suprafata tavii.

Am pus apoi crema de brânza si deasupra am razuit cealalta jumatate de coca.

Am pus la cuptor la 190 de grade pentru 45-50 de minute.

Dupa primele 15 minute,am redus focul la 180 de grade.

Este coapta când brânza este destul de închegata.

Am lasat-o sa se raceasca în cuptor si am feliat-o când s-a racit complet.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

mamaieelena 1

16.12.2014, 22:23

super imi place

Xandrinne 1

01.02.2015, 09:18

Minunata!!

Ancutsa 1

04.12.2017, 14:20

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata