Prajitura Rudy

de JulyCris in Prajituri, 31 Oct 2015 | 5966 vizualizari

 

Buna prajiturica. Am vazut-o aici,pe site,mi-a placut si am decis,in sfarsit s-o fac si eu. Si bine am facut! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus ou
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Crema

  • 1 kg branza dulce(am folosit o galetusa Pilos,de la Lidl)
  • 4 oua
  • 1 albus(cel ramas de la aluat)
  • 250 gr zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim aluatul in doua parti egale,il invelim in folie alimentara si-l dam la congelator pt 15 minute.

Cat aluatul este la congelator,pregatim crema.

Mixam branza dulce cu zaharul,ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.Tapetam tava cu hartie de copt(35/24 cm).Scoatem aluatul din congelator si radem pe razatoarea cu ochiuri mari prima jumatate. Intindem aluatul uniform pe toata suprafata tavii,fara sa apasam prea tare pe aluat. Radem aluatul direct in tava.Punem crema,nivelam pe toata suprafata aluatului,iar deasupra radem si cealalta jumatate de aluat.Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca,apoi portionam.

Foarte,foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

JulyCris 1

31.10.2015, 22:43

Motan,Bya,Camelia... multumesc frumos!

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:36

Xandrinne 1

01.11.2015, 11:07

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy cu urda