Prajitura Rudy, altfel

de merisor in Prajituri, 28 Mar 2015 | 4187 vizualizari

 

M-am gandit sa combin crema de branza cu bezea si nuca de cocos si tare mi-a placut ce a iesit!
Am adoptat si metoda Ruxyutei draga, da a lasa blatul direct sub forma de firimituri si ii multumesc tare mult pentru idee!
Pup, Rux delicat si finut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt(82%)
  • 3 galbenusuri
  • 1 varf cutit sare
  • 125 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 125 gr zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr branza veche sarata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr stafide aurii
  • Pentru ornat:
  • 1-2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy, altfel:

Amestecam untul  cu zaharul, adaugam galbenusurile si putina sare.

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le adaugam peste ingredientele amestecate anterior.

Framantam totul cu degetele, pana obtinem niste firimituri neuniforme si mai mari.

Le lasam asa pana pregatim crema.

Radem branza sarata peste branza dulce, adaugam esenta, zaharul vanilat si stafidele hidratate in putina apa si amestecam bine totul.

Presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam trepatat zaharul si mixam in continuare pana se intareste bine bezeaua.

Luam cate putin din bezea si o amestecam usor in compozitia de branza, pana la epuizarea bezelei.

Tapetam o tava cu hartie de copt(a mea a avut 23/36 cm) si presaram in ea 2/3 din firimituri.

Cu ajutorul unei linguri, punem crema de branza din loc in loc, peste firimiturile din tava, apoi o intindem cat de uniform putem, cu dosul lingurii.

Deasupra cremei de branza presaram si restul de firimituri si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere, lasam prajitura sa se raceasca usor, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Va recomand sa incercati si aceasta varianta, daca agreeati nuca de cocos!!

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optional, mie imi place sa folosesc cate putin in combinatie cu praful de copt, pentru ca am observat o altfel de textura la blaturi si aluaturi, mai aerata.

2

De asemeni, branza sarata este optionala, in reteta de baza folosindu-se doar branza de vaci, proaspata, dar va asigur ca gustul va fi deosebit!

3

Tin sa precizez ca eu am redus cantitatile de zahar atat la crema cat si la blat, deci daca agreeati prajiturile dulci, mai adaugati cel putin cate 50 de grame.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373530
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373531
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373532
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373533
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373534
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373535
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373536
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373537
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373538
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373539
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373540
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373541
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373542
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373543
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373544
retete culinare - Prajitura Rudy, altfel 373545

COMENTARII (43)

merisor 1

30.03.2015, 19:28

Corinuta, noua ne-a placut mai mult varianta asta cu nuca de cocos

adry88 1

30.03.2015, 21:05

mirela0911 1

31.03.2015, 14:07

Ce bunatate a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!