Prajitura Rumba (2)

de ela in Prajituri, 4 Ian 2013 | 28946 vizualizari

 

ultima din seria URATE DAR BUNE :))))...am stricat aspectul punand ultima foaie de napolitana invers si glazura a intrat in modelul foii :(((...mi-a placut prajitura in prima varianta pe care am facut-o de craciun,asa ca am repetat-o cu alte ingrediente

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 12 albusuri
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 gr nuci macinate
  • 100 gr migdale decojite si sarate macinate
  • 50 gr cirese confiate taiate marunt
  • 100 gr rahat taiat cubulete mici
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi napolitana
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 10 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 1,8 gr ness(un pliculet)
  • 200 gr margarina rama prajituri(sau unt) moale
  • 200 gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba (2):

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand usor de jos in sus.Adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom,nucile macinate,migdalele,rahatul si ciresele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava mare cu hartie  de copt in care turnam blatul.Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 25minute,pana se coace blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:galbenusurile le amestecam cu zaharul pudra si punem intr-o craticioara de ceramica si lasam la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa crema.Luam de pe foc si adaugam esenta de cafea si ness-ul apoi incorporam untul si amestecam pana se topeste tot.Lasam la rece vreo ora.

Punem la topit ciocolata cu esenta de cafea,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.

Asamblam prajitura pornind cu o foaie de napolitana,ungem cu jumatate din crema,adaugam blatul,ungem cu cealalta parte de crema,apoi foaia de napolitana.Punem ceva greu deasupra si lasam cateva ore apoi punem glazura deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rumba (2)-0
Prajitura Rumba (2)-1
Prajitura Rumba (2)-2
Prajitura Rumba (2)-3
Prajitura Rumba (2)-4
Prajitura Rumba (2)-5
Prajitura Rumba (2)-6
Prajitura Rumba (2)-7
Prajitura Rumba (2)-8
Prajitura Rumba (2)-9
Prajitura Rumba (2)-10

COMENTARII (27)

ela

ela 1

11.02.2013, 00:02

offf ati pus urata asta de prajitura

FlaviaD

FlaviaD 1

23.07.2013, 14:53

Yam-yaam! Imi place

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 14:56

wow ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24