Prajitura Rumba cu mac

de Lavinia in Prajituri, 13 Mai 2014 | 5426 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 9 albusuri
  • 9 linguri de zahar(180 g)
  • 5 linguri de faina
  • 50 g mac
  • 150 g rahat colorat(verde am folosit eu)

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 300 g unt

Extra:

  • 2 foi napolitana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • ciocolata alba pentru decor(optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu mac:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.

Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.

La final adauga macul si rahatul.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)

Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.

Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa budinca la racit.

Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.

Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.

Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.

Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.

Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.

Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.

Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.

Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o tava mare de 40/30 cm.

2

Puteti inlocui pastaia de vanilie cu 3 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust.

3

Daca nu va place rahatul din bezea puteti adauga stafide sau orice va place.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Rumba cu mac-0
Prajitura Rumba cu mac-1
Prajitura Rumba cu mac-2
Prajitura Rumba cu mac-3
Prajitura Rumba cu mac-4
Prajitura Rumba cu mac-5
Prajitura Rumba cu mac-6
Prajitura Rumba cu mac-7
Prajitura Rumba cu mac-8
Prajitura Rumba cu mac-9
Prajitura Rumba cu mac-10
Prajitura Rumba cu mac-11

COMENTARII (27)

 Lavinia

Lavinia 1

14.05.2014, 09:53

Multumesc,Bucatarasi

camelia75

camelia75 1

14.05.2014, 15:24

Interesanta reteta si arata fff bine!!!

xana

xana 1

14.05.2014, 20:44

O minunatie!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!