Prajitura Rumba cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 30 Sep 2014 | 15485 vizualizari

 

De multa vreme nu am mai facut prajitura Rumba. Pentru mine aceasta prajitura era mult prea dulce, avand in blat rahat. Cand insa am vazut ideea de a inlocui rahatul cu visine, m-am gandit ca va fi exact pe placul meu. Si chiar asa a fost. Asa ca am scos reteta din caietul mamei, am refacut-o si v-am adus sa vedeti rezultatul :).

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca taiata
  • 100 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 250 g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • In plus avem nevoie de:
  • 2 foi de napolitana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu visine:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare.

Amestecam faina cu praful de copt, nuca si visinele bine scurse de suc si le adaugam in compozitie amestecand usor, pana cand se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana cand devine usor aurie deasupra, si trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul apoi adaugam laptele si amestecam bine. Fierbem compozitia pe baie de abur pana cand incepe sa se ingoase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet apoi adaugam extractul de vanilie si amestecam bine.

Untul, la temperatura camerei il mixam pana cand devine spumos iar apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam.

Pe in platou asezam o foaie de napolitana, taiata de dimensiunea blatului si o ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul peste crema si ungem cu restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana si dam la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si iaurt