Prajitura rustica cu mere

de Andreea Caroline in Prajituri, 23 Oct 2015 | 3158 vizualizari

 

Prajitura aceasta m-a surprins ... este tare buna ... cat este calda in exterior este crocanta si interiorul pufos si aromat ...cand este rece, compozitia este asemanatoare unui biscuit cu mar ...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba tip '00'
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 30 gr unt
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 mere
  • un praf de sare
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rustica cu mere:

Prajitura se prepara repede asa ca incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade. 

Merele le curatam de coaja, indepartam cotorul, taiem felii apoi cuburi mici. 

Punem intr-un castron zaharul impreuna cu cele 3 oua si praful de sare si cu ajutorul unui mixer, mixam la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si compozitia este deschisa la culoare. 

Separat topim untul si lasam sa se raceasca. Apoi il adaugam in castronul cu zahar si oua si mixam in continuare. 

Amestecam faina impreuna cu praful de copt. Turnam putin cate putin faina in castron amestecand usor.

La final punem merele si amestecam bine. 

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu hartie. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-40 minute, pana ce prajitura este frumos rumenita la suprafata. 

Se serveste calda sau rece si dupa plac presarata cu zahar pudra.

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust , puneti in compozitie putina scortisoara .

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rustica cu mere-0
Prajitura rustica cu mere-1
Prajitura rustica cu mere-2
Prajitura rustica cu mere-3
Prajitura rustica cu mere-4
Prajitura rustica cu mere-5
Prajitura rustica cu mere-6
Prajitura rustica cu mere-7
Prajitura rustica cu mere-8
Prajitura rustica cu mere-9

COMENTARII (25)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:43

Ksenya

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:44

Rocsi

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:44

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!