Prajitura Sah cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 28 Ian 2015 | 2795 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a nascut dupa ce am vazut la Tv o reteta foarte interesanta care avea un blat de cacao si unul cu nuca de cocos , si o crema de branza cu cocos. Bineinteles ca nu am retinut exact reteta doar idea ei asa ca am incercat sa o fac dupa cum mi-am inchipui eu . A iesit o bunatate de prajitura ,destul de migaloasa dar gustoasa.
Gustul puternic de cocos o recomanda pentru iubitorii de nuca de cocos , asa ca mine . Bineinteles se poate umple cu crema preferata si cu siguranta va iesi la fel de buna si aspectuoasa.
Acum eu sper ca voi reusi sa va explic asa cum trebuie si pe intelesul tuturor modul de asamblare .

 

INGREDIENTE

  • Blat I:
  • 4 oua
  • 1 lingura apa rece
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 4 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • Blat II:
  • 4 oua
  • 1 lingura apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri nuca cocos
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • Crema I:
  • 200 ml lapte de cocos ( 1 cutie)
  • 2 linguri faina
  • 200 gr nuca cocos
  • 4 linguri zahar
  • Crema II:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • Extra :
  • 150 gr gem de caise (sau alt gem acrisor)+2 linguri (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah cu nuca de cocos:

Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava . Eu am folosit o tava de tort cu diametru de 20cm .

Blat I :

Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus.

Pentru a se bate mai bine albusurile, castronul in care urmeaza sa le batem il putem face cu lamaie pe pereti si pe fund si apoi sters cu un prosop de hartie . Astfel vom inlatura orice urma de grasime de pe vas si albusul se va bate bine .

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu sarea si zaharul adaugat treptat. Trebuie sa fie o spuma pufoasa si ferma.

Adaugam galbenusurile,  faina ,apa, praful de copt si cacao amestecand usor de sus in jos pana la incorporare totala .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Cand este copt in lasam putin la racit in tava dupa care il mutam pe un suport .

Eu am folosit aceiasi tava , deci am lasat taav sa se raceasca bine innainte de a o pregati pentru celalalt blat (am tapetat-o cu hartie de copt)

Blat II:

Procedam exact ca la primul blat doar ca in loc de cacao punem nuca de cocos si doar 2 linguri de faina .

Lasam blaturile sa se raceasca pentru a le putea taia mai usor .

Crema I :

Intr-o cratita punem faina , zaharul si turnam laptele de cocos amestecand cu un tel. Punem pe foc si  fierbem la foc mic pana cand se face ca si o budinca . Luam deoparte si lasam sa se raceasca . Acum este momentul sa gustati sa vedeti daca este suficient de dulce . Daca doriti mai dulce mai puneti zahar si amestecati energic pana la dizolvare . Adaugam nuca de cocos si omogenizam . Lasam la racit .

Crema II:

Am facut crema a doua pentru a acoperii prajitura.

Batem mascarponele cu zahar pana cand se dizolva si adaugam smantana de frisca . Continuam sa mixam pana cand se intareste crema frisca si avem o crema ferma .

In jumate eu am pus dulceata de caise , dar nu este obligatoriu .

Punem la frigider pana cand terminam de asamblat prajitura

Asamblare:

E acum e acum sa vad daca reusesc sa explic cum trebuie .

Blaturile reci le aducem la acelasi nivel . Probabil blatul de cacao va fi putin mai inalt decat cel cu cocos .

Impartim blaturile in jumate si fiecare jumate in alte 3 , sa obtinem 8 fasii de marime aproximativ egale .

Luam prima fasie din baltul de cacao si o ungem pe o parte cu prima crema (2 linguri de crema pe felie), o asezam pe un platou si venim cu a doua bucata din blatul de cocos si lipim de prima .Urmeaza bucata 3 din baltul de cacao pe care o ungem cu 2 linguri de crema si lipim , apoi vine bucata 4 din blatul de cocos si asa mai departe pana ajungem la bucata 8 de cocos.

Peste prima jumate din blaturi punem gemul de caise si aducem si a doua jumate de blat unse cu crema .

Peste punem Crema II si ornam dupa plac .

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364163
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364164
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364165
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364166
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364167
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364168
retete culinare - Prajitura Sah cu nuca de cocos 364169

COMENTARII (12)

Rocsi 1

28.01.2015, 19:59

Vreau si eu!

Cris2711 1

28.01.2015, 23:45

super

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:00

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: