Prajitura Sah-Mat

de merisor in Prajituri, 15 Feb 2015 | 30879 vizualizari

 

Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu.
Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema.
A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm.
Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah-Mat:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare.

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.

Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.

Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.

Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema, frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece.

Fierbem crema pe baie de aburi, mestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.

Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.

Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabela de sah.

Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Mascarponele se poate inlocui cu un pachet de unt, dar crema va iesi mai groasa.

2

Se poate glazura cu ciocolata, dar nu va mai avea aspectul de Sah.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367055
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367056
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367057
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367058
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367059
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367060
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367061
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367062
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367063
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367064
retete culinare - Prajitura Sah-Mat 367065

COMENTARII (29)

dana85 1

23.03.2015, 11:37

am facut si eu reteta asta atat ca am pus branza dulce de vaci sai nu mascarpone dar a iesit minunata. pe gustul meu!!!!!!!!!

merisor 1

23.03.2015, 12:16

Cred ca e foarte buna cu branza de vaci, Dana!

Aletta 1

31.08.2016, 10:50

Merisor, nu trebuie praf de copt la blat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55