Prajitura Sanda

de AndreaE in Prajituri, 7 Ian 2014 | 20795 vizualizari

 

'

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • o lingurita amoniac
  • 400 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Crema :

  • 4 linguri de gem de visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de lapte

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sanda:

Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si  se coc  cateva minute la cuptorul incins la 180 gr, 

Crema : se sfarama o foaie din cele3 si se adauga 3 linguri de lapte. Separat se freaca zaharul pudra cu gemul apoi se pun peste cele 3 linguri de cacao. Compozitia apoi se amesteca cu foaia sfaramata.

Se pune o foaie , peste se intinde crema si se acopera cu cealalta foaie.

Glazura: se bat albusurile spuma , se adauga zaharul, apoi se bat cu mixerul pe baie de abur la foc mic. Cand incepe sa se intareasca (nu foarte tare , deoarece apoi nu se mai poate intinde) se adauga zeama de lamaie.  

Glazura se intinde repede peste prajitura, si se rade peste ciocolata

 

COMENTARII (10)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

07.01.2014, 21:56

suuper

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:27

ce bine arata

diaconta

diaconta 1

08.01.2014, 09:25

buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!