Prajitura "Sapca cazacului"

de daniela_angelica in Prajituri, 16 Mar 2014 | 54661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 20 linguri de apa
  • 20 linguri de zahar
  • 20 linguri faina (rase)
  • 4 linguri de cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 3-4 linguri de zahar, esenta de rom
  • Crema:
  • 5 oua
  • 20 linguri de zahar
  • 250 gr unt
  • Nuca de cocos
  • Ciocolata pentru glazura

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Sapca cazacului":

Se pregateste tava de copt.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma se adauga intercalat lingurile de apa cu cele de zahar,adaugam albusurile amestecate, faina,cacao si cele doua plicuri de praf de copt si se amesteca usor pt a nu se lasa compozitia.Compozita se pune in tava si se da la cuptor.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi adaugam cam 250 gr apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul ,cand este gata punem esenta de rom .

Crema : se bat cele 5 oua cu zaharul pe aburi pana se ingroasa , cand este rece se amesteca cu cee 250 gr unt .

Cand este gata blatul il decupam in cerculete.fiecare cerculet rezultat se taie pe jumate ,se jnmoaie cele doua parti in sirop ,punem la mijloc crema apoi ungem si pe lateral ,partea laterala o dam prin nuca de cocos iar deasupra se pune glazura de ciocolata .

TIPS-URI

1

ia ceva timp pentru a o pregati dar rezultatul e pe masura :-)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Sapca cazacului"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

andresan 1

19.03.2014, 21:55

as dori sa stiu daca ouale se bat intrebi pe abur as vrea sa o fac de pasti si nu sunt sigura
va multumesc

daniela_angelica 1

21.03.2014, 14:19

Da ouale se bat intregi pe aburi ...îmi cer scuze ca nu am specificat

bursuc24 1

24.11.2014, 08:58

pt a evita cacofonia din denumire, "cusma ruseasca"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea