Prajitura saseasca cu branza dulce

de Rux in Prajituri, 2 Mar 2011 | 8983 vizualizari

 

Cea care m-a inspirat pentru aceasta prajiturica minunata a fost Corina33 cu placintuta saseasca, si-i multumesc tare mult...rezultatul a fost delicios!
Am modificat putin reteta dupa gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 3 plic zahar vanilat coaja rasa de la doua portocale
  • un praf de sare,
  • zahar pudra
  • 5 linguri de zahar pentru gris
  • Decor:
  • coaja de portocala
  • pentru caramelizat
  • 50 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Se pune laptele la foc cu 1 plic de vanilie si 5 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se lasa pana se intareste( destul de rapid) .

Ungem cu unt o tava( jena), presaram pesmet si apoi si intindem grisul uniform( eu l-am pus lingura cu lingura).

Amestecam branza cu ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala si faina si turnam peste stratul de gris in tava.

Dam la 180 grade pentru 45 de minute. Scoatem lasam sa se raceasca taiem si pudram...servim dupa dorinta. Eu am ornat cu coaja de portocala caramelizata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura saseasca cu branza dulce 88797
retete culinare - Prajitura saseasca cu branza dulce 88798
retete culinare - Prajitura saseasca cu branza dulce 88799
retete culinare - Prajitura saseasca cu branza dulce 88800
retete culinare - Prajitura saseasca cu branza dulce 88801

COMENTARII (62)

DIANA B 1

07.03.2011, 15:03

Frumoaso , ti-am testat reteta ms mult ptr inspiratie

Rux 1

07.03.2011, 15:15

Iubita Onesta...ma bucur din suflet

adry88 1

20.05.2011, 17:47

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D