Prajitura Scufita Rosie

de iqphantom in Prajituri, 2 Feb 2013 | 9996 vizualizari

 

O praji tare buna :) facuta ultima data cand asteptam cu nerabdare sa imi vina pe lume fetita . Pofte de mami am avut tare putine si ciudat ultimele in ultimele saptamani de sarcina . :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de vanilie sau cateva picaturi de esenta de vanilie

Crema:

  • 500 gr branza de vaci
  • 200 ml frisca ( vegetala)
  • 150 gr unt moale
  • 120 gr zahar ( se poate pune mai mult daca vrei mai dulce)
  • 2 plicuri de vanilie sau ½ fiola de esenta

Glazura:

  • 400 ml suc de visine ( sirop lungit cu apa sau suc neacidulat gata preparat ex. Giusto)
  • 1 praf de budinca de vanilie ( Dr. Oetker) sau 6 linguri de amidon
  • 4 linguri de zahar ( daca folosesti suc cumparat doar 2 linguri)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Scufita Rosie:

Blat

Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt, cate o lingura, in timp ce amestecam usor.

Rezulta o crema consistenta care se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz ( sau la temperature corespunzatoare acestei trepte la alte cuptoare) 20 -25 minute sau pana trece proba scobitorii. Blatul rezultat se scoate pe un gratar si se raceste.

Crema

Toate ingredientele se mixeaza la viteza mare pana se obtine o consistenta cremoasa.

Glazura

Se fierbe 200 ml din sucul de visine la fel ca laptele pentru budinca.

Praful de budinca si zaharul se amesteca cu restul de suc de visine.

Cand sucul pus la fiert da in clocot adaugam amestecul de praf de budinca , dam in clocot pana se gelifiaza ( 1-2 minute).

Blatul racit se taie in doua transversal.

Se intinde crema pe prima foaie, se acopera cu a doua foaie peste care se pune restul cremei.

Glazura putin racorita se intinde peste ultimul strat de crema de la mijloc spre margini.

Prajitura se pune in frigider timp de 1 ora pentru patrunderea aromelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Scufita Rosie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iqphantom 1

15.02.2013, 08:41

merci Bucataras

Panacris 1

15.02.2013, 14:14

iqphantom 1

15.02.2013, 17:24

multumesc panacris xoxo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu cocos