Prajitura Shoko-Cioco

de Rux in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 1489 vizualizari

 

O prajitura (sau tortulet (cum vreti sa-i spuneti) cu ciocolata care se intrece pe ea... blat moale care nu necesita insiropare (pe astea le iubim cel mai mult nu-i asa? :)))), o crema densa incredibil de ciocolatoasa, aromata cu caramel, totul invelit in frisca si ciocolata alba... cum sa nu te topesti mancand de placerea gustului?


Nicio zi fara ciocolata....mmmmmmm, delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 130 g unt gras( 82%)
  • 130 g faina de patiserie
  • 100 g fulgi de ciocolata amaruie
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte condensat
  • 3 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 3 oua
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita plina praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 150 ml frisca lichida indulcita( am pus eu)
  • 125 g ciocolata neagra (60% cacao)
  • 2 linguri lapte condensat
  • 1 lingura plina de crema caramel (Toffe)
  • 75 g unt gras* (82%)

Crema de ciocolata alba:

  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • vanilie
  • 200 g frisca lichida

Decor:

  • fulgi de ciocolata cu lapte
  • mandarina in ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Shoko-Cioco:

Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare.

Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele condensat, amestecam cu un tel sau cu mixerul (cum dorim), adaugam iaurtul, vanilia, faina, praful de sare, cel de copt si la sfarsit incorporam compozitia de ciocolata.

Din acest aluat vom coace trei blaturi subtiri intr-o forma rotunda de tort( 24cm).

Am incins cuptorul la 180 de grade si am copt pe rand blaturile, turnate pe foaie de copt, pana au trecut testul scobitorii( in jur de 7 sau 8 minute), le-am scos si le-am lasat la racit , apoi le-am desprins usor de pergament.

Intre timp am preparat si cremele.

Crema de ciocolata:

Intr-un vas la foc mic am topit untul, am pus frisca, ciocolata neagra,  laptele condensat si am amestecat bine, atat cat s-a topit ciocolata (nu mai mult fara sa o dau in clocot), am pus si crema caramel, am amestecat cu un tel apoi am dat vasul la rece. Cand s-a racit am mixat crema pana a devenit pufoasa.

Crema de ciocolata alba:

Am procedat in acelasi mod ca si la crema de ciocolata neagra, am pus-o la racit si la sfarsit am amestecat-o cu frisca lichida mixata (cei 200 ml), cu aceasta crema vom inveli prajitura.

Am asamblat prajitura, am asezat pe un platou blatul de jos, am pus deasupra o jumatate din crema de ciocolata neagra, apoi blatul din mijloc si deasupra cealalta jumatate de crema de ciocolata neagra, apoi am imbracat totul in crema de ciocolata alba si frisca. Eu am ornat cu frisca in forma de evantai, ajutandu-ma de o spatula si apoi am presarat fulgii de ciocolata.

Am dat prajitura la rece minim doua ore...dar este si mai bine peste noapte.

Cat iubesc ciocolata!

 

TIPS-URI

1

Daca va place zmeura o puteti adauga intre blaturi

2

Aveti si varianta in care puteti adauga nuca caramelizata pe crema de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424588
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424589
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424590
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424591
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424592
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424593
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424594
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424595
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424596
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424597
retete culinare - Prajitura Shoko-Cioco 424598

COMENTARII (49)

MVMih 1

09.02.2016, 23:23

Rux, ti-a iesit un deliciu Sper sa am si eu sansa mea cand se va ambitiona Corinuta sa o faca...yam yam :">

diaconta 1

09.02.2016, 23:38

Mihule,eu zic s-o prestezi daca vrei sa-ti osyoiesti pofta )))

Rux 1

10.02.2016, 21:26

MVMih....ce surpriza placuta ma bucur ca te incanta ciocolatoasa mea multumesc de vizita si apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55