Prajitura siropoasa cu portocale

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 4211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 gr iaurt
  • vanilie
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • sucul proaspat stors de la 2 portocale mici (130 ml)
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Pentru sirop:

  • 200 ml suc de portocale bio
  • 3 linguri de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura siropoasa cu portocale:

Untul l-am taiat cubulete si l-am incalzit in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Am adaugat la unt zaharul brun si am omogenizat compozitia. Pe rand am adaugat la unt galbenusurile, apoi iaurtul, sucul de portocale, vanilia si am amestecat foarte bine. La final am pus faina si praful de copt. Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat in compozitia de mai sus. Am copt prajitura intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dupa 40-45 de minute la 190 de grade Celsius prajitura era gata. Am scos din cuptor si am lasat-o cateva minute sa se raceasca putin. Intre timp am pregatit siropul amestecat sucul de portocale cu mierea pe care le-am turnat peste prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura siropoasa cu portocale-0
Prajitura siropoasa cu portocale-1

COMENTARII (16)

mirela0911

mirela0911 1

22.01.2012, 15:59

ce buna e

alldaycooking

alldaycooking 1

22.01.2012, 16:13

Multumesc!

luminita20_2006

luminita20_2006 1

23.01.2012, 17:09

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!