Prajitura Snickers

de diaconta in Prajituri, 8 Sep 2010 | 14584 vizualizari

 

Ador prajitura asta,ciocolata,nuca,alune....se topeste pur si simplu.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 550 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 150 gr alune nesarate
  • 250 gr unt
  • 100 gr faina
  • 6 linguri cacao
  • ½ plic praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Ingrediente foi:
- 8 albusuri
- 300 gr. zahar
- 250 gr nuca
-150 gr alune nesarate
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi  folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema.

Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul  pe rand pana se obtine o spuma frumoasa.

Peste spuma obtinuta se adauga faina,praful de copt,cacaua ,nuca si alunele prajite si rasnite.

Coca astfel obtinuta se imparte in trei parti egale din care vom coace 3 foi.

Eu  am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus coca inauntrul tavii.Ideal ar fi fost o tava cu pereti detasabili….dar nu am.

Fiecare foaie se pune la cuptor pentru 15 minute,suficient pentru foi din albus.

Foile se lasa sa se raceasca si intre timp preparam crema,care va putea fi folosita si ca glazura.

Ingrediente crema:

-  8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 250 gr unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte (eu am folosit ciocolata menaj cu lapte si mi-a placut rezultatul)
- rom

Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul,se pun intr-o craticioara pe bain marine si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(care a fost rupta bucatele).

Dupa ce s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se adauga untul amestecand foarte bine.

Se pune peste fiecare foaie o cantitate generoasa de crema,la fel si deasupra.

Crema se va intari doar atat cat sa fie buna.

Se pune la frigider pentru cateva ore.

La inceput foile vor fi putin mai tari,dar se vor inmuia si va fi totul ca si o crema gustoasa. Pentru ornat se pot folosi bucatele de alune,nuca si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

06.10.2010, 18:35

Da Sandyta ,e simpla ,delicioasa si nu are cum sa nu-ti iasa

alinutzika 1

18.08.2011, 22:56

o bunatate

CretuValentina 1

15.06.2019, 19:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza