Prajitura Snickers

de meosiris in Prajituri, 25 Ian 2011 | 12133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 g nuci/alune macinate
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri gris.
  • Crema caramel:
  • 6 galbenusuri
  • 13 linguri zahar tos
  • 100 g nuci/alune prajite
  • 200  g unt
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam pe un gratar la racit.

Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o turnam peste blat.

Acum ne ocupam de crema caramel.

Caramelizam 8 linguri de zahar apoi adaugam 200g unt si lasam sa se topeasca tot untul. Peste acest amestec turnam cele 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si cele 100g nuci/alune macinate. Amestecam bine si le lasam sa fiarba impreuna 10-15 minute la foc mic pana se mai ingroasa compozitia. Dupa ce e gata, luam crema de pe foc, o mai lasam un pic sa se raceasca si o turnam peste ciocolata alba. Lasam din nou la racit iar deasupra cremei turnam ciocolata neagra topita pe baie de aburi.

O pastram la rece. Dulce dar delicioasa:D!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi cate 100g ciocolata neagra si 100g ciocolata alba ca sa nu fie prea dulce.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Snickers 80498
retete culinare - Prajitura Snickers 80499

COMENTARII (28)

elena1988 1

26.01.2011, 15:37

alinutzika 1

18.08.2011, 22:53

tare tare buna

babi5 1

17.02.2013, 10:12

Bunaaaaaaa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S