Prajitura Snickers

de RozBonBon in Prajituri, 6 Oct 2009 | 34298 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE pentru BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 250 g nuca
  • 1 lingurita bicarbonat
INGREDIENTE pentru CREMA :
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g ciocolata la borcan (Finetti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.Cand sunt gata, se maruntesc.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.

Albusurile se bat spuma separat,dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.

Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.

Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.

Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.

Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.

Asamblarea e foarte simpla.

Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.

Deasupra se pune crema ,se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.

Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2
Prajitura Snickers-3
Prajitura Snickers-4
Prajitura Snickers-5
Prajitura Snickers-6

COMENTARII (21)

Cris2711

Cris2711 1

14.08.2011, 15:58

Bunica

Bunica 1

14.08.2012, 14:21

La multi ani!

babi5

babi5 1

06.10.2013, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!