Prajitura Snickers

de Miha in Prajituri, 5 Noi 2009 | 8362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 g margarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar., ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.


Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute.

Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.


Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.

Sursa

 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt

2

prajitura va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Snickers 10232
retete culinare - Prajitura Snickers 10233
retete culinare - Prajitura Snickers 10234
retete culinare - Prajitura Snickers 10235
retete culinare - Prajitura Snickers 10236
retete culinare - Prajitura Snickers 10237

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

05.11.2009, 18:52

ce ma bucur.asa mai scap si eu de facut.

alinutzika 1

18.08.2011, 22:55

vai, ce buuuna e

Miha 1

24.08.2011, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18