Prajitura Snickers

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 6352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu nuca: (28x23)
  • 5 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • Blatul maro (28x23)
  • 4 linguri faina,
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura cacao,
  • Crema dulce de leche
  • 1 conserva lapte condensat,
  • 50 ml frisca lichida,
  • Glazura:
  • 200 ml ciocolata amaruie,
  • 100 ml lapte sau frisca lichida,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma  cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt, apoi o incorporam usor in spuma de albusuri, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru cca 40 de minute.

Blatul maro (28x23) Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaoa, amestecam, adaugam albusurile batute spuma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam cu dosul lingurii, de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 35 de minute.

Crema dulce de leche

1 conserva lapte condensat
50 ml frisca lichida

Dulcele de leche se mixeaza cu 50 ml frisca batuta.

Glazura:

Topim ciocolata pe bain-marie,cand s-a topit o subtiem cu lapte sau frisca lichida.

Asamblare: Punem blatul cu nuca insiropat cu apa calduta,indulcita cu 1 plic zahar vanilat si o esenta de vanilie. Intindem crema caramel, peste punem blatul maro insiropat, glazuram prajitura si ornam cu nuca sfarmata si prajita intr-o tigaie . Lasam la rece 1-2 ore.

 

COMENTARII (14)

mena29

mena29 1

09.01.2012, 14:47

mimmi

mimmi 1

10.01.2012, 21:01

Multumesc fetelor ! Conserva are 397 g

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!