Prajitura Snickers

de Gina_Cristina in Prajituri, 3 Apr 2012 | 6021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr alune sau nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 250 gr maragarina
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr alune sau nuca taiata bucatele si prajita
  • Glazura alba
  • Glazura neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blatul: cele 8 albusuri se bat spuma cu 200 gr zahar, 100 gr alune sau nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 praf de copt. Se coace 30 -35 minute, dupa care se lasa la racit.

Pana se coace blatul se prepara crema: cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga maragarina, cele 8 galbenusuri (batute putin cu o furculita), 5 linguri de zahar si 150 gr alune sau nuca prajita si se se fierb pana se ingroasa  cca 10-15 minute.

Glazura alba: 200 gr ciocolata alba se topeste la foc mic cu 5 linguri de ulei

Glazura neagra:se topeste 200 gr ciocolata neagra la foc mic cu 5 linguri de ulei.

Asamblarea: peste blatul racit se pune glazura alba, dupa ce s-a intarit glazura se pune crema caramel, iar peste crema glazura neagra.

Optional se poate decora cu fulgi de cocos .

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snickers-0
Prajitura Snickers-1
Prajitura Snickers-2

COMENTARII (9)

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:09

imi place

Gina_Cristina 1

05.04.2012, 19:03

va multumesc frumos.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:19

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04