Prajitura Snickers

de adnia in Prajituri, 22 Ian 2013 | 2426 vizualizari

 

Acum ceva vreme am tot vazut prin blogosfera aceasta prajitura. Se numeste asa deoarece are un blat pufos, caramel si ciocolata.....dar daca va ganditi ca este identica cu batoanele din comert, sa stiti ca nu e asa: aceasta este mult mai buna si mai multa:))
Curioasa fiind, m-am incumetat si eu s-o fac acum si sunt tare incantata de ea!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 200 g nuca macinat a
  • 2 linguri faina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g nuca prajita
  • 1 margarina
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata menaj maro.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

 

Mod de preparare: 6 albusuri se amesteca cu 200 g zahar pudra pina se face o spuma. Se adauga 1 praf de copt,nuca macinata si cele 2 linguri faina. Coca se introduce la cuptor intr-o tava unsa si presarata cu faina.

Se prepara crema: zaharul tos se caramelizeaza la foc mic si se stinge apoi cu putina apa. Se adauga nuca prajita si maruntita, margarina si galbenusurile. Crema se fierbe in oala pentru lapte (cu pereti dubli).

Se scoate blatul fierbinte din cuptor si se rade ciocolata menaj,apoi se pune crema fierbinte peste care se rade ciocolata alba.Se lasa la rece (eu am lasat peste noapte)...apoi se portioneaza. Enjoy!

 

COMENTARII (15)

Sim0na 1

22.01.2013, 22:41

buna o fi..

diaconta 1

23.01.2013, 09:24

o prajitura care-mi place mult
aveam si eu reteta asta,dar am facut-o tot pe cea clasica

adry88 1

23.01.2013, 11:16

place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04