Prajitura Snickers

de ionela84 in Prajituri, 2 Ian 2014 | 971 vizualizari

 

Sursa Laura Sava ...cu un mic adaos

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 lg miere
  • 3 lg faina
  • 8 g praf de copt
  • 200 g ciocolata alba +100 g pt decor
  • Pt crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g nuca
  • 5 lg miere
  • 100 g zahar
  • 250 g unt
  • 2 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat: mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem aluatul in cuptorul preincalzit pt 25 minute la foc mediu

Radem cicolata alba (200 g). Odata copt scoatem din cuptor blatul si rasturnam pe un platou, desprindem cu grija hartia de copt si punem deasupra ciocolata alba rasa

Crema: Prajim nuca in cuptor pt 4-5 minute. Mixam galbenusurile cu mierea, caramelizam zaharul cu grija si il stingem cu cele 2 lg de apa, adaugam untul si amestecam bine. Lasam pe foc pt 4 minute, apoi adaugam galbenusurile amestecand energic. Lasam pe foc 3-4 minute amestecand continuu si apoi adaugam nuca, omgenizam si lasam sa se raceasca usor

Intindem crema peste stratul de ciocolata rasa si lasam la rece pt 3 h de preferat peste noapte

Portionam dupa preferinta si decoram cu ciocolata alba topita

 

TIPS-URI

1

Hartia de copt s-a desprins mult mai usor dupa ce am udat-o cu putina apa

COMENTARII (10)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

03.01.2014, 19:01

ionela84

ionela84 1

03.01.2014, 22:51

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

07.01.2014, 16:32

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!