Prajitura Snickers

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Feb 2015 | 10439 vizualizari

 

Nu ma apuc sa mai laud si eu prajitura asta ca nu are rost,se stie......M-am inspirat de la Merisor,care s-a inspirat de la Ela si asa a ajuns la mine cu mici modificari,in functie de ce ingrediente am avut...ca asa este cand esti provocata vinerea la ora 22....ma rog la ora 1 eram gata cu prajitura....azi am taiat-o....am mai avut o tentativa de prajitura,doar ca a iesit cam moale si am mancat-o cu lingurita....de data asta a iesit perfect....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
  • Glazura alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ulei
  • Caramel
  • 10 linguri de zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 g margarina rama 70% grasime ( unt)
  • 200 g nuci si alune de padure,prajite
  • un praf de sare
  • Glazura neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand picuram si zeama de lamaie.Dupa aceea adaugam nuca macinata ,cacaoa si faina cernute.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava ( 23/33)tapetata cu hartie de copt.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,este gata cand trece testul scobitorii.Cand e gata scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca,nu de tot.....sa fie un pic caldut cand turnam ciocolata alba..

Glazura alba : Rupem ciocolata in bucatele mici,o punem intr-un vas pe baie de abur,adaugam lingura de ulei si lasam sa se topeasca bine,apoi o intindem uniform pe blatul inca caldut.Dam tava la rece si pregatim caramelul.

Caramel :Intr-un vas cu fundul gros caramelizam 8 linguri de zahar.Cele 8 galbenusuri le amestecam cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Maruntim margarina.Trebuie sa avem grija sa nu ardem zaharul,dupa ce s-a lichefiat zaharul,adaugam margarina si amestecam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam galbenusurile si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Tragem cratita de pe foc si adauga, nucile si alunele taiate grosier.

Racim un pic compozitia,punand vasul in apa rece,apoi scoatem tava din frigider si intindem caramelul,bagam tava la rece pentru 30 min apoi turnam glazura neagra,se foloseste aceiasi metoda ca la glazura alba.Intindem glazura neagra si dam tava la rece pana a doua zi.

A doua zi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura intoarsa