Prajitura Snickers

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Feb 2015 | 5736 vizualizari

 

Nu ma apuc sa mai laud si eu prajitura asta ca nu are rost,se stie......M-am inspirat de la Merisor,care s-a inspirat de la Ela si asa a ajuns la mine cu mici modificari,in functie de ce ingrediente am avut...ca asa este cand esti provocata vinerea la ora 22....ma rog la ora 1 eram gata cu prajitura....azi am taiat-o....am mai avut o tentativa de prajitura,doar ca a iesit cam moale si am mancat-o cu lingurita....de data asta a iesit perfect....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 lingura de cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
  • Glazura alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ulei
  • Caramel
  • 10 linguri de zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 g margarina rama 70% grasime ( unt)
  • 200 g nuci si alune de padure,prajite
  • un praf de sare
  • Glazura neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat : Cele 8 albusuri cu un praf de sare le batem bine,pana nu pica dupa tel,apoi adaugam zaharul,lingura cu ligura,mixam bine dupa fiecare lingura de zahar pana se topeste,din cand in cand picuram si zeama de lamaie.Dupa aceea adaugam nuca macinata ,cacaoa si faina cernute.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava ( 23/33)tapetata cu hartie de copt.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min,este gata cand trece testul scobitorii.Cand e gata scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca,nu de tot.....sa fie un pic caldut cand turnam ciocolata alba..

Glazura alba : Rupem ciocolata in bucatele mici,o punem intr-un vas pe baie de abur,adaugam lingura de ulei si lasam sa se topeasca bine,apoi o intindem uniform pe blatul inca caldut.Dam tava la rece si pregatim caramelul.

Caramel :Intr-un vas cu fundul gros caramelizam 8 linguri de zahar.Cele 8 galbenusuri le amestecam cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Maruntim margarina.Trebuie sa avem grija sa nu ardem zaharul,dupa ce s-a lichefiat zaharul,adaugam margarina si amestecam foarte bine sa se topeasca zaharul,apoi adaugam galbenusurile si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.Tragem cratita de pe foc si adauga, nucile si alunele taiate grosier.

Racim un pic compozitia,punand vasul in apa rece,apoi scoatem tava din frigider si intindem caramelul,bagam tava la rece pentru 30 min apoi turnam glazura neagra,se foloseste aceiasi metoda ca la glazura alba.Intindem glazura neagra si dam tava la rece pana a doua zi.

A doua zi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte se portioneaza.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Snickers 367932
retete culinare - Prajitura Snickers 367933
retete culinare - Prajitura Snickers 367934
retete culinare - Prajitura Snickers 367935
retete culinare - Prajitura Snickers 367936
retete culinare - Prajitura Snickers 367937
retete culinare - Prajitura Snickers 367938
retete culinare - Prajitura Snickers 367939
retete culinare - Prajitura Snickers 367940
retete culinare - Prajitura Snickers 367941
retete culinare - Prajitura Snickers 367942
retete culinare - Prajitura Snickers 367943
retete culinare - Prajitura Snickers 367944
retete culinare - Prajitura Snickers 367945
retete culinare - Prajitura Snickers 367946
retete culinare - Prajitura Snickers 367947
retete culinare - Prajitura Snickers 367948
retete culinare - Prajitura Snickers 367949

COMENTARII (30)

diaconta 1

21.02.2015, 22:33

Frumos ti-a iesit Cleme

pity19 1

23.02.2015, 14:22

Chiar e buna! Si noua ne-a placut!

Diana11 1

26.02.2015, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L