Prajitura Snickers (reteta nr.100)

de Adele in Prajituri, 8 Oct 2014 | 6209 vizualizari

 

Pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Ela68 :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html,e delicioasa si nu este prima data cand o prepar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri.
  • 5 linguri de zahar.
  • 2 linguri jumatate de faina.
  • 100 gr alune macinate.
  • 5 gr praf de copt.
  • Crema caramel:
  • 5 galbenusuri.
  • 10 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 2 linguri frisca lichida /smantana.
  • 200 gr alune .
  • Crema ciocolata:
  • 200 gr cicolata alba
  • 200 gr ciocolata neagra.
  • 40 gr unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers (reteta nr.100):

Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ 10-15 minute.

Crema caramel: se pune o oala pe foc cu zahar si se lasa la topit pana devine caramel, adaugam untul si continuam sa amestecam. Intre timp amestecam galbenusurile cu frisca si turnam peste caramel, amestecam incontinuu si adaugam si alunele (pe care le tostam cateva minute) .

Peste blatul racit se adauga crema caramel si se lasa la racit, dupa care se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 15-20 gr de unt si se toarna peste crema caramel.

La final se topeste si ciocolata neagra ,tot pe baie de aburi si se toarna peste ciocolata alba.

Prajitura se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Cu siguranta nu mi-a iesit atat de frumoasa pe cat mi-am dorit dar la gust e minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si gris