Prajitura Snikers

de JulyCris in Prajituri, 22 Mar 2014 | 4676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 250 gr ciocolata alba
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 300 gr nuca prajita si maruntita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers:

Blat

Batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.Amestecam usor si punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute.Topim ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri ulei si adaugam peste blatul scos din cuptor(fierbinte) si intindem bine.

Crema

Caramelizam 6 linguri cu zahar.Adaugam margarina si lasam sa se topeasca la foc mic amestecand din cand in cand.Separat mixam galbenusurile cu celelalte 6 linguri de zahar pana devin cremoase.Adaugam nuca maruntita.Aceasta compozitie o punem peste zaharul caramelizat cu margarina si lasam in continuare pe foc pana se ingroasa bine.Crema calda se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata alba.

Se lasa la racit,apoi se glazureaza cu ciocolata neagra sau cu lapte.(Se topeste pe baie de aburi)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Snikers-0
Prajitura Snikers-1
Prajitura Snikers-2
Prajitura Snikers-3
Prajitura Snikers-4
Prajitura Snikers-5
Prajitura Snikers-6
Prajitura Snikers-7
Prajitura Snikers-8
Prajitura Snikers-9
Prajitura Snikers-10
Prajitura Snikers-11
Prajitura Snikers-12

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2014, 20:23

Yamiii.. Ce as mai gusta o bucatica!

JulyCris

JulyCris 1

23.03.2014, 15:12

Rocsi...cu drag.
Multumesc!

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!