Prajitura Snikers

de Panacris in Dulciuri, 27 Aug 2015 | 2039 vizualizari

 

Această minunăție de prăjitură e de mult timp la rând de preparat. Am găsit exact momentul pentru a o prepara, pentru Întâlnirea Bucătărașilor la Sighișoara, dar sincer avem nevoie și de o rețetă cu caramel pentru o provocare misterioasă;) Mulțumesc Ela68 pentru inspirație ;) Mi-a plăcut cum a ieșit, ușor de preparat, doar că timpul mort de așteptare să se răcească blatul, glazurile și cremele sincer, m-au copleșit. Dar nah fiecare lucru spectaculos cere răbdare. Așa și altă problemă am avut cu Zmeișorii, mi-au spus dimineața când am pregătit prăjitura pentru deplasare: Bine, mama, faci și tu o prăjitură bună și ne lași doar colțurile??? Așa că le-am promis cum ajung acasă, refac minunăția asta de prăjitură. Așa că gata cu vorba și spor la treabă ;)
sursa de insiprație: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de nucă:
  • albușuri 8 bucăți,
  • sare iodată un praf,
  • oțet de căpșuni 1/2 linguriță,
  • zahăr brun 8 linguri,
  • nucă măcinată 250 g,
  • făină albă de grâu 4 linguri,
  • praf de copt cu șofran 1 linguriță.
  • Glazură 1:
  • ciocolată albă 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • Crema caramel:
  • zahăr tos 12 linguri,
  • unt 65% grăsime 250 g,
  • gălbenușuri 8 bucăți,
  • alune crude, nesărate 250 g.
  • Glazura 2:
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers:

Ouăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri.

Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și oțetul aromat, adăugându-se treptat zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă nucă măcinată amestecată cu făina și praful de copt. Se încorporează ușor cu ajutorul unui tel, apoi se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează  apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la foc mic cca. 20  minute, la 200 grade, se scoate de la cuptor după ce trece testul scobitorii.

Glazură de ciocolată albă se obține topind la bain-marie ciocolata împreună cu uleiul. Se toarnă călduță peste blatul răcit complet. Tava se lasă la rece, pentru cel puțin o jumătate de oră până se întărește stratul de ciocolată.

Pentru crema caramel cele 8 linguri de zahăr se pun la topit, într-un vas cu fundul gros, amestecând permanent astfel încât să nu se ardă pe alocuri căci astfel se amărește. Se dă vasul deoparte, apoi se adaugă untul moale, amestecându-se, la foc mic, până la înglobarea completă. Cele 4 linguri de zahăr tos rămase, se amestecă cu gălbenușurile și se adaugă la amestecul de zahăr ars și unt. Alunele prăjte puțin, să aibă gust mai intens, se adaugă în creama caramel, lăsându-se la fiert la foc mic, până ce crema începe să se îngroașe. 

Crema de caramel se lasă la răcit, apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Atenție! Ambele  compoziții trebuie să fie reci, altfel se întrepătrund.

Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca glazura de ciocolată albă și se toarnă peste crema de caramel.

Se lasă să se întărească, până a doua zi, apoi se porționează cu un cuțit cu lama încălzită.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Prima oară am folosit arahide în coajă, a fost mai greu cu decojirea lor, așa că acum am ales varianta mai ușoară, alune nesărate, sper că n-am făcut alegere greșită ;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Snikers 397169
retete culinare - Prajitura Snikers 397170
retete culinare - Prajitura Snikers 397171
retete culinare - Prajitura Snikers 397172
retete culinare - Prajitura Snikers 397173
retete culinare - Prajitura Snikers 397174
retete culinare - Prajitura Snikers 397175
retete culinare - Prajitura Snikers 397176
retete culinare - Prajitura Snikers 397177
retete culinare - Prajitura Snikers 397178
retete culinare - Prajitura Snikers 397179
retete culinare - Prajitura Snikers 397180
retete culinare - Prajitura Snikers 397181
retete culinare - Prajitura Snikers 397182
retete culinare - Prajitura Snikers 397183
retete culinare - Prajitura Snikers 397184
retete culinare - Prajitura Snikers 397185
retete culinare - Prajitura Snikers 397186
retete culinare - Prajitura Snikers 397187
retete culinare - Prajitura Snikers 397188
retete culinare - Prajitura Snikers 397189
retete culinare - Prajitura Snikers 397190
retete culinare - Prajitura Snikers 397191
retete culinare - Prajitura Snikers 397192
retete culinare - Prajitura Snikers 397193
retete culinare - Prajitura Snikers 397194
retete culinare - Prajitura Snikers 397537
retete culinare - Prajitura Snikers 397538
retete culinare - Prajitura Snikers 397539
retete culinare - Prajitura Snikers 397540
retete culinare - Prajitura Snikers 397541
retete culinare - Prajitura Snikers 397542
retete culinare - Prajitura Snikers 397543

COMENTARII (20)

Moni_alex 1

28.08.2015, 10:11

buna

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:03

Ahhh, ce pofta am acum...

Xandrinne 1

29.08.2015, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L