Prajitura Somloi

de angyb in Prajituri, 4 Mai 2012 | 13544 vizualizari

 

De cand am vazut la Ina mi-a ramas gandul la aceasta prajitura.Si in sfarsit am facut-o o bunatate merita incercata....

 

INGREDIENTE

  • Blatul de vanilie:
  • 3 oua
  • 1lg.de apa fierbinte
  • 4 lg.de faina alba
  • 4 lg.de zahar
  • 3/4 picaturi de esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 1 lg.apa fierbinte
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.cacao
  • 4 lg.de zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blatul de nuca:
  • 3 oua
  • 1 lg.de apa fierbinte
  • 3 lg.de zahar
  • 3 lg.de faina
  • 1 lg.de nuca
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • o esenta de vanilie
  • 300 g zahar
  • 150g faina
  • 3 oua
  • Siropul:
  • 100ml apa
  • 50g zahar
  • 1 esenta de rom
  • Pt.decor:
  • miez de nuca
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Somloi:

Blatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la copt la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.

Blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul  si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, cacaoa, dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 15-20 de minute.

Blatul de nuca: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana cand devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte. Nuca macinata si faina amestecata cu praf de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor 15-20 de minute.

Crema: Separam ouale. Intr-o cratita inalta amestecam galbenusurile cu 150 g zahar, faina si esenta de vanilie. Adaugam laptele si dam la foc amestecand mereu ca sa nu faca cocoloase, pana cand se ingroasa crema. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga in crema usor calduta.

Siropul: Topim apa impreuna cu zaharul si esenta de rom.

Asamblarea: Asezam blatul de vanilie pe o tava. il insiropam, adaugam 1/3 din crema. Presaram nuca macinata, adaugam blatul de cacao, insiropam, intindem a doua parte din crema, nuca macinata, blatul de nuca, insiropam, restul de crema si presaram din nou nuca macinata.

Decoram cu frisca si ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti presara si stafide eu nu am pus pt.ca nu imi plac.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Somloi-0
Prajitura Somloi-1

COMENTARII (33)

Alinutza80 1

18.05.2012, 18:55

vezi ca la sirop ai scris lapte in loc de apa

angyb 1

19.05.2012, 07:42

Multumesc Alina

bianca92 1

24.10.2013, 22:03

imi lasa gura apa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!