Prajitura Somloi

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mai 2012 | 12929 vizualizari

 

De cate ori am poftit la aceasta prajitura cand o vedeam pe site, mai ales ca nu mancasem niciodata, dar i-a venit randul si pot sa zic ca este minunata. Reteta este bineinteles de pe site luata asa ca multumesc tuturor care au postat asa ceva.

 

INGREDIENTE

Blatul de vanilie:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 4 lg faina
  • 1/2 lgt praf de copt
  • esenta de vanilie

Blatul de cacao:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt

Blatul cu nuca:

  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lg apa fiarta
  • 2 lg faina
  • 2 lg nuca macinata
  • 1/2 lgt praf de copt

Pt. sirop:

  • 100 ml apa
  • 80g zahar
  • esenta de rom

Pt. crema:

  • 700 ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata
  • stafide
  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Somloi:

Blatul de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu sarea si zaharul pana acesta se topeste. Se adauga apa fiarta, se mixeaza bine, iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza, se pune si esenta de vanilie si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. 15 minute la foc mediu.

Blatul de cacao: Se procedeaza la fel ca si la primul blat, la final adaugandu-se faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. In aceeasi tava se coace pentru 15 minute.

Blatul cu nuca: Aceeasi pasi ca si la celelalte doua blaturi, fiind in plus cele doua linguri cu nuca macinata.

Se lasa blaturile la racit.

Se prepara siropul lasand la fiert pt. 5 minute apa si zaharul. Cand s-a racorit putin siropul se adauga esenta de rom.

Crema: Se pune 500 ml lapte impreuna cu 150g zahar sa dea in clocot. Albusurile se bat spuma tare cu restul de 100 g zahar si cu esenta de vanilie.

Faina se amesteca cu restul de lapte (200ml), se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine pana la omogenizare. Se toarna in fir subtire laptele fierbinte amestecand repede sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si asa fierbinte se amesteca cu spuma albusuri. Se lasa crema sa se racoreasca putin dupa care se asambleaza prajitura.

Se insiropeaza toate cele trei blaturi cu siropul racit.

Peste blatul de vanilie se pune 1/3 din crema, se presara nuca macinata, se aseaza blatul de cacao, 1/3 din crema, nuca macinata, blatul de nuca, restul de crema iar deasupra se presara nuca macinata, stafide si se pudreaza cu cacao. Se da la rece dupa care se taie bucati si se serveste. 

Este delicioasa. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Somloi-0
Prajitura Somloi-1
Prajitura Somloi-2
Prajitura Somloi-3
Prajitura Somloi-4

COMENTARII (28)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:55

mihailenuta

mihailenuta 1

28.11.2014, 15:14

Astazi voi face aceasta prajitura.

mirela0911

mirela0911 1

28.11.2014, 15:35

mihailenuta spor la treaba si sa imi spui daca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!