Prajitura suedeza cu migdale caramelizate

de Rux in Prajituri, 12 Mai 2012 | 4802 vizualizari

 

Multumesc din suflet pentru reteta deosebita Oanaoana...am preparat aceasta prajitura cu ceva modificari dupa gustul meu...stia regele ce stia....chiar e un desert de Oscar! Este una dintre cele mai delicioase prajituri pe care le-am facut si le-am mancat vreodata...cea de la Ikea e departe de ea, de acum va ramane definitiv favorita mea la mese festive si atunci cand apare pofta de dulce si bun...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr migdale macinate
  • 150 gr zahar ( brun am pus eu)
  • 6 albusuri
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 300 ml smantana pentru frisca( neindulcita)
  • 120 gr unt moale
  • 1 lingurita extract de vanilie( esenta sau zahar pudra)

Caramel:

  • 30 migdale maruntite
  • 7 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura suedeza cu migdale caramelizate:

Eu din start am facut o data si jumatate reteta, data viitoare o dublez fara doar si poate...si am copt migdalele pentru a le intensifica gustul.

Am preparat blatul:

Am copt pentru 6-7 minute migdalele( toate),  la 200 de grade ,apoi le-am separat pe cele pentru blat . Le-am racit apoi le-am pus la blender si le-am maruntit.

Am mixat albusurile pana au devenit spuma, am adaugat si zaharul si am batut pana a devenit o spuma tare, batoasa. Am adaugat vanilia si migdalele maruntite dupa ce s-au racit. Forma de tort am tapetat-o cu hartie pergament pe fund, am uns-o cu unt si am impartit compozitia in doua( am copt doua foi). Am pus in forma jumatate si am copt  pentru aprox. 15 minute. Am pus si a doua foaie la copt si am procedat in acelasi mod, apoi am lasat foile sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul intr-un vas apoi se adauga si frisca lichida, se pune la foc mic si se mixeaza in continuare pana se ingroasa si da in clocot.

Se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia. Se raceste.

Am caramelizat zaharul( stati langa el sa nu se arda), am adaugat migdalele coapte si  maruntite la blender si apoi le-am rasturnat pe o foaie pergament unsa cu putin ulei. Racim si zdrobim totul la robot.

Cand se raceste bine amestecul se adauga in crema.

Asamblam prajitura, un blat un strat de crema, apoi din nou blat si l-am imbracat cu  ultimul strat de crema cu migdale caramelizate. Lasam la frigider( eu am lasat-o toata ziua)...

Ce sa va mai spun...e nemaipomenita!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162412
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162413
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162414
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162415
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162416
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162417
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162418
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162419
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162420
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162421
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162422
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162423
retete culinare - Prajitura suedeza cu migdale caramelizate 162424

COMENTARII (53)

MonaMimi 1

14.05.2012, 13:18

delicios

Rux 1

05.03.2014, 14:03

O prajitura incredibil de delicioasa...si noaptea o visez ...Merita probata fara doar si poate.... abia astept sfarsitul de saptamana sa o prepar

deyutzky 1

17.01.2016, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D