Prajitura" Superba"

de RuxyRux in Prajituri, 2 Noi 2011 | 61838 vizualizari

 

Pentru ca luna aceasta este luna in care implinesc un anisor de bucataras dedic aceasta prajitura bucatarasilor mei prieteni si acestei comunitati superbe bucataras.ro de oameni, veseli, frumosi si calzi..........
Este o prajitura incantatoare de care va veti indragosti de la prima lingurita......By Ruxy...pentru voi...din toata inima...cu dragoste!

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt pentru o foaie si avem nevoie de 3 foi :  
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri pline de iaurt
  • 1 plic vanilie
  • 5 linguri de unt topit+ ciocolata alba topita ( acest amestec se face din 100 gr ciocolata alba si 100 gr unt)
  • 9 linguri faina
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 oua
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 borcan de nutella
  • 100 gr unt
  • 1 plic vanilie
  • 1 esenta de rom( 25 ml)
  • 1 praf de sare
  • 9 linguri amidon( Dr . Oetker) cred ca se poate inlocui si cu faina
  • 350 gr nuca macinata mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura" Superba":

Preparam foile:

Punem la mixer ouale cu un praf de sare, le batem o jumatate de minut, apoi punem si zaharul, zaharul vanilat si mixam cinci minute. Topim untul il dam deoparte de pe foc si in el topim ciocolata alba. Adaugam si iaurtul, apoi cele 5 linguri de unt topit si ciocolata alba( din cantitatea totala) si la urma faina amestecata cu praful de copt.

Pe tava de cuptor punem foaie de copt( pergament) si turnam compozitia, nivelam cu o spatula si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Este gata cand marginile devin aurii. Procedam la fel cu toate cele 3 foi. Nu este nevoie sa spalati mixerul si vasul de mixer dupa fiecare foaie.  Faceti asta doar inainte de a prepara crema.

Eu am pus foaia la cuptor si intre timp am pregatit urmatoarea foaie si am asezat-o direct pe  hartia pergament apoi dupa ce am scos foaia care era gata am tras-o pe urmatoarea usor in tava. Lasam foile la racit la temperatura camerei si pregatim crema:

Laptele il punem pe foc intr-un vas destul de mare impreuna cu vanilia si-l dam intr-un clocot. Punem la mixer ouale si praful de sare apoi zaharul si la sfarsit amidonul amestecand bine. Turnam in fir subtire compozitia de ou in lapte si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam pe foc  foarte mic in jur de zece minute amestecand usor si avand grija sa nu se prinda crema de vas. Intre timp topim untul il dam deoparte si in el amestecam tot borcanul de nutella( crema de ciocolata) si esenta de rom.

Cand crema de pe foc este gata  turnam in ea crema de nutella si unt amestecand usor. Dam crema la rece.

Nuca o maruntim la robot insa avem grija sa ramana destul de mare. Cand foile si crema s-au racit asamblam prajitura.

Asezam o foaie de copt pe suprafata pe care va ramane prajitura, daca avem o tava de dimensiuni apropiate foilor o vom folosi pe aceasta. Putem folosi chiar tava de cuptor daca nu avem nevoie de ea urgent. Taiem marginile foilor si asezam prima foaie, peste ea crema din blesug( sa nu aveti retineri ajunge crema pentru toata prajitura si inca mai si ramane un pahar). Asezam a doua foaie, desupra presaram nuca si apoi ultima foaie pe care punem crema si nuca dupa bunul plac.

Dam la rece ( avem nevoie de cateva ore bune, eu am lasat-o peste 5-6 ore) la rece. O taiem dupa dorinta si o servim cu mare placere caci este delicioasa si foarte foarte ciocolatoasa...

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" Superba"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (91)

alieta 1

07.04.2014, 09:22

Am făcut prajitura si pot să zic că a ieşit binişor pentru prima încercare gustul a fost încântator, aspectul a lăsat un pic de dorit cred că din a doua încercare o să iasă perfectă Deşi citisem reteta de foarte multe ori, abia când am făcut-o am remarcat că la prepararea foilor, scrie că după ce se bat albuşurile o jumătate de minut, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, deşi la enumerarea ingredientelor nu apare zahărul la foi. Eu nu am pus. De asemenea, amestecul meu pentru foi nu a ieşit atat de spumos ca în fotografie.

alieta 1

07.04.2014, 14:45

Acum am recitit comentariile şi am văzut că răspunzi cuiva că nu se pune zahăr în foi, deci am procedat corect, chiar dacă am fost un pic derutată atunci când am preparat-o, văzând că scrie acolo ceva de zahăr. Să pun? Să nu pun?

RuxyRux 1

07.04.2014, 16:36

Ce draguta esti Alieta! ma bucur ca ai probat prajitura si ca te-a incantat gustul....sunt sigura ca daca mai exersezi o sa iasa exact cum iti doresti! Eu am spus zahar la foi pentru ca poate exista persoane care doresc foile mai dulci, si atunci se pot pune doua linguri fara probleme...optional pentru ca ele sunt deja dulci de la sosul de ciocolata alba ...te pup si inca o data multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel