Prajitura surpriza

de _Alina_ in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 2692 vizualizari

 

O combinatie de visine si crema de ciocolata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • 1 lgt cu varf cacao
  • un praf de sare

Sirop:

  • 1 lg sirop visine + 100 ml apa plata
  • 150 g visine din sirop/compot (sau orice alt fruct doriti)

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 lgt ulei
  • 200 ml frisca lichida.

Decor:

  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura surpriza:

Blat:

1.Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. 

5. Incorporam uleiul in galbenusuri cu ajutorul mixerului.

6. Inglobam albusurile batute in galbenusuri cu ajutorul unei spatule, cu grija.

7. Cernem, treptat, faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si omogenizam usor cu ajutorul spatulei.

8. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina  si intoducem in cuptor 35-45 min, pe raftul din mijloc. Verificati cu o scobitoare blatul (daca iese curata, atunci blatul este copt).
 Crema:

1. Batem frisca pana creste in volum considerabil.

2. Punem intr-un vas ciocolata si lingurita de ulei si topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, lasam la racorit 3-5 min.

3. Incorporam frisca batuta in ciocolata topita cu ajutorul unei spatule. La inceput punem doar 2-3 lg de frisca, iar daca se intareste putin, tranferati vasul pe baie de abur si omogenizati. Luati apoi vasul de pe foc, puneti restul de frisca si omogenizati. 
  Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiem prajitura in bucati (7x4 cm).

2. Insiropam fiecare prajiturica (depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai mult sau mai putin sirop pe prajiturica).

3. Punem cate 4-5 visine pe fiecare prajiturica, apoi punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta. 

4. Pudram cu cacao fiecare prajiturica (acest pas este optional, le puteti lasa simple daca va plac mai mult;).

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura surpriza-0
Prajitura surpriza-1
Prajitura surpriza-2
Prajitura surpriza-3

COMENTARII (11)

portiadelumina 1

02.02.2013, 11:38

Ehee, ce bine ar fi să fie aşa surpriză la fiecare masă. Super

Lau 1

02.02.2013, 12:41

fain arata

diana_k 1

02.02.2013, 20:13

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04