Prajitura ''talmes-balmes''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Feb 2013 | 44422 vizualizari

 

Nu prea respect reguli si fac ce-mi trece prin cap.Mai ales daca ramane niste nuca macinata,am primit oua de la mama si se mai gasec una alta prin preajma,fac ceva repejor...,

 

INGREDIENTE

  • Foi 2 buc
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml apa
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 5 linguri cacao
  • 50 g unt
  • bucatele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''talmes-balmes'':

Foi:

Se bat albusurile spuma cu un  praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie se da la cuptorul incins, e gata cand trece testul scobitorii. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa. Se lasa la rece pana pregatim crema

Crema:

Apa cu zaharul si cacaoa se fierb, pana se ingroasa. Se adauga peste untul frecat bine si se omogenizeaza, se lasa 15 minute la rece si apoi se adauga si nuca macinata.

Glazura:

Apa cu zaharul ci cacaoa pe foc sa se ingroase, se da de pe foc si se adauga untul, se lasa un pic sa se raceasca, cat suportam degetul pe ea .

Asamblare:

Prima foaie crema cu nuca, foaia a doua peste care turnam glazura inca calduta si presaram bucatele mici de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''talmes-balmes''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata in 10 minute