Prajitura Tango Schmitte

de babi5 in Dulciuri, 14 Aug 2014 | 485 vizualizari

 

Aceasta prajitura are nr. de ordine 24 in. caietul meu cu povesti dulci.Nu am mai facut-o de la Botezul lui Denis asta insemnind 19 ani.Este o prajitura usor de realizat si este si buna , nu are crema pentru caldurile astea usor de alterat ..Se foloseste o tava de 25/35 cm, eu am dublat cantitatea fiindca tava mea este mare .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smintina
  • 280 g zahar.
  • 4 oua
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 10 linguri rase cu faina
  • 1 borcan ( 450 ml) gem la alegere
  • 200 gr ciocolata menaj
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tango Schmitte:

Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu o paleta pina faina s-a incorporat bine , se adauga albusurile batute bine spuma.

Apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si introducem in cuptorul incins la180 grade.pentru 35- 40 min.

Scoatem din cuptor lasam putin sa se raceasca apoi ungem cu gemul iar peste gem punem glazura de ciocolata pe care am topit-o la aburi cu 2 linguri smintina.Lasam pentru 2, 3 ore apoi putem portiona dupa imaginatia fiecaruia.Sa va fie de folos si reteta mea.

Am scris-o  cu drag pentru voi poate cindva va veti aminti de mine.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tango Schmitte-0
Prajitura Tango Schmitte-1
Prajitura Tango Schmitte-2
Prajitura Tango Schmitte-3
Prajitura Tango Schmitte-4
Prajitura Tango Schmitte-5
Prajitura Tango Schmitte-6
Prajitura Tango Schmitte-7
Prajitura Tango Schmitte-8
Prajitura Tango Schmitte-9
Prajitura Tango Schmitte-10

COMENTARII (12)

mirela0911

mirela0911 1

15.08.2014, 13:55

Ce buna trebuie sa fie!

babi5

babi5 1

15.08.2014, 14:36

Reisnaor_2006, mirela0911 multumesc

babi5

babi5 1

15.08.2014, 14:37

Ina chisr este buna multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!