Prajitura Taoko

de ancutsa in Mancare copii, 3 Iun 2016 | 467 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura am folosit piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni. Desi am folosit piscoturi si cafea, nu este tiramisu si nici nu am intentionat asta. Mi-am dorit sa pregatesc o prajitura vesela, de vara, pentru copii si parinti :) De asemenea, piscoturile constituie un blat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscoturi (sau 1 + ½ pachet);
  • 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka;
  • 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat);
  • Cateva capsuni.
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura);
  • 3 linguri de zahar;
  • 250 ml de lapte;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon;
  • 50 g unt;
  • 1 lingurita cafea macinata sau ness.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Taoko:

Mai intai pregatim crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase amestecul, se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul. Vom obtine o crema care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.

 

In continuare, se prepara cafeaua. Pentru a putea fi consumata de copii, faceti o bautura din inka (e din cicoare). Se lasa la racit si crema si cafeaua.

 

Urmatorul pas este sa batem bine cu mixerul frisca lichida si sa asamblam prajitura.

 

Crema de vanilie se amesteca acum cu 150 ml frisca si o lingurita de cafea macinata sau ness, cu mixerul pana la omogenizare.

 

Se inmoaie piscoturile in cafeaua lichida, preparata, insa nu le tineti in lichid, ci doar le scufundati si le scoateti repede. Tineti cont ca o cafea fierbinte va inmuia si mai tare piscoturile, de aceea e bine sa fie mai rece.

Se asaza intr-un vas de yena (in care am pus folie alimentara, pentru a se desprinde usor), se adauga peste ele un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, apoi al doilea rand de crema.

Acum se asaza felii de capsuni, apoi se adauga un rand de frisca si se imbraca in piscoturi. Puteti sa le alternati in functie de cantitatile si resursele pe care le aveti.

 

Se da vasul la frigider pentru o ora, dupa care se rastoarna pe un platou.

 

Decorul:

Frisca ramasa o vom folosi pentru a imbraca prajitura. Se decoreaza cu felii de capsuni si se da din nou la frigider inainte de servire.

 

Portii: aprox 16 (depinde cum le taiati)

 

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-taoko.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Taoko 445749
retete culinare - Prajitura Taoko 445750
retete culinare - Prajitura Taoko 445751
retete culinare - Prajitura Taoko 445752
retete culinare - Prajitura Taoko 445753
retete culinare - Prajitura Taoko 445754

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55