Prajitura Taoko

de Ancutsa in Mancare copii, 3 Iun 2016 | 2834 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura am folosit piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni. Desi am folosit piscoturi si cafea, nu este tiramisu si nici nu am intentionat asta. Mi-am dorit sa pregatesc o prajitura vesela, de vara, pentru copii si parinti :) De asemenea, piscoturile constituie un blat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscoturi (sau 1 + ½ pachet);
  • 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka;
  • 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat);
  • Cateva capsuni.
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura);
  • 3 linguri de zahar;
  • 250 ml de lapte;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon;
  • 50 g unt;
  • 1 lingurita cafea macinata sau ness.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Taoko:

Mai intai pregatim crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase amestecul, se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul. Vom obtine o crema care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.

 

In continuare, se prepara cafeaua. Pentru a putea fi consumata de copii, faceti o bautura din inka (e din cicoare). Se lasa la racit si crema si cafeaua.

 

Urmatorul pas este sa batem bine cu mixerul frisca lichida si sa asamblam prajitura.

 

Crema de vanilie se amesteca acum cu 150 ml frisca si o lingurita de cafea macinata sau ness, cu mixerul pana la omogenizare.

 

Se inmoaie piscoturile in cafeaua lichida, preparata, insa nu le tineti in lichid, ci doar le scufundati si le scoateti repede. Tineti cont ca o cafea fierbinte va inmuia si mai tare piscoturile, de aceea e bine sa fie mai rece.

Se asaza intr-un vas de yena (in care am pus folie alimentara, pentru a se desprinde usor), se adauga peste ele un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, apoi al doilea rand de crema.

Acum se asaza felii de capsuni, apoi se adauga un rand de frisca si se imbraca in piscoturi. Puteti sa le alternati in functie de cantitatile si resursele pe care le aveti.

 

Se da vasul la frigider pentru o ora, dupa care se rastoarna pe un platou.

 

Decorul:

Frisca ramasa o vom folosi pentru a imbraca prajitura. Se decoreaza cu felii de capsuni si se da din nou la frigider inainte de servire.

 

Portii: aprox 16 (depinde cum le taiati)

 

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-taoko.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Taoko" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi