Prajitura ( tarta) cu visine (2)

de Sidy in Prajituri, 8 Sep 2011 | 2311 vizualizari

 

O alta reteta drag sufletului meu, luata din caietul cu retete al mamei mele.Prajitura o puteti face in tava obisnuita sau intr-una rotunda de tarta...

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 225 g untura
  • 225 g zahar
  • 6 linguri smantana
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 borcan 420 g visine fara samburi
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ( tarta) cu visine (2):

Cu ajutorul unei furculite amestecam bine de tot untura cu faina pina se fac faramituri potrivite ca marime. Adaugam apoi celelalte ingrediente( mai putin visinele pe care le punem la scurs)si facem doua bile, una mai mare si una mai mica.Le lasam la rece 30 de minute, apoi se intinde foaia mare intr-o tava cu harie de copt. Deasupra asezam visinele ce au fost data cu putina faina.

Din a doua foaie intinsa ,taiem grilaje ce vor fi asezate deasupra visinelor. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pina cand capata o culoare aramie, cam 40 de minute.

Scoatem prajitura , o lasam sa se raceasca , apoi o pudram cu zahar praf deasupra. Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura ( tarta) cu visine (2)-0
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-1
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-2
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-3
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-4
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-5
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-6
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-7
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-8
Prajitura ( tarta) cu visine (2)-9

COMENTARII (12)

LUK 1

09.09.2011, 11:54

delicioasa

adry88 1

09.09.2011, 16:09

o bucatik vreau si eu

kamy 1

09.09.2011, 16:15

ce frageda trebuie sa fie ,cu untura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41