Prajitura Tavalita

de meosiris in Prajituri, 15 Dec 2010 | 12068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 60 g unt topit.
  • GLAZURA:
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 230 ml apa
  • 150 g cacao
  • 250 g nuca de cocos.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Cum procedam pentru blatul pandispan:

Mixam timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul. In acest timp, ele ar trebui sa isi mareasca volumul de 3-4 ori. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Dupa ce faina e incorporata in aluat, adaugam untul topit si racit. Omogenizam si turnam aluatul in tava unsa si tapetata cu faina.

Bagam tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180C, pana cand blatul e frumos rumenit. Dupa 20 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Cand e gata pandispanul, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem cubulete.

Intre timp facem glazura. Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc mic pana cand se topeste zaharul. Amestecam destul de des pentru a nu avea surprize. Dupa ce glazura este gata lasam la racit, apoi scufundam patratelele de pandispan in ea si le tavalim prin nuca de cocos.

 

COMENTARII (16)

ela 1

15.12.2010, 22:47

una din prajiturile mele preferate ,nu am mai facut demult

meosiris 1

03.01.2011, 08:28

E delicioasa intr-adevar!
Housy, cu mare placere si sper ca ti-a placut! Sa dai aici vreun semn ceva .

elena1988 1

24.02.2011, 09:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S