Prajitura "Tavalita"

de La Ancuta in Prajituri, 26 Aug 2011 | 17810 vizualizari

 

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Pregatim blatul:

Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

Glazura:

Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.

Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.

Servim langa o cafea calda :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:25

Giorgia sa va fie de bine. Sper ca v-a placut.

Zambareata 1

20.12.2011, 19:43

multumesc postavaru....acus trebuie sa cinam dar nu m-am putut abtine sa nu mananc inca 2 tavalite de asteaau iesit foarte bune...chiar imi plac foarte mult

La Ancuta 1

20.12.2011, 22:37

Giorgia ma bucur ca v-au placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea