Prajitura "Tavalita"

de La Ancuta in Prajituri, 26 Aug 2011 | 11735 vizualizari

 

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Pregatim blatul:

Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

Glazura:

Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.

Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.

Servim langa o cafea calda :).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122582
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122583
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122584
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122585
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122586
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122587
retete culinare - Prajitura "Tavalita" 122588

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:25

Giorgia sa va fie de bine. Sper ca v-a placut.

Zambareata 1

20.12.2011, 19:43

multumesc postavaru....acus trebuie sa cinam dar nu m-am putut abtine sa nu mananc inca 2 tavalite de asteaau iesit foarte bune...chiar imi plac foarte mult

La Ancuta 1

20.12.2011, 22:37

Giorgia ma bucur ca v-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D